Vastzittende patronen sturen ons leven en houden ons vaak vast en tegen

Zelf wordt ik het meest enthousiast wanneer iemand komt met een vraag in de zin van ‘ ik zit hier mee en help me het duidelijk te krijgen’ . Of het dan ligt op het gebied van fysieke gezondheid, psychische emotionele thema’ s of zelfs spirituele ontwikkeling maakt dan niet uit.
Ik zie al deze niveau’s verbonden met elkaar, ze zijn eigenlijk niet los te zien van elkaar.

Maar allemaal hebben we de neiging vast te houden aan de patronen in onszelf, de patronen die we veelal denken te zijn, dit zorgt tegelijk voor alle problemen die we hebben, of haperende ontwikkeling, of het gevoel niet verder te komen, steeds weer tegen dezelfde dingen aan te lopen. We zitten zo in elkaar dat de vervelende gevoel van die patronen, dat we dat niet willen voelen, dat wordt weggeduwd naar het onbewuste van waar uit het ons blijft sturen, alleen zonder dat we dat weten.

En dan heb je vaak iemand anders nodig die weet hoe dit werkt om je te wijzen op wat je doet, het patroon te identificeren en de onderliggende factoren te helpen verduidelijken.
Vaak zijn dat oude weggestopte gevoelens waar we ons niet meer bewust van zijn en het ontwijken er van wordt dan zo’n patroon.
Dromen zijn vaak verwijzingen naar dat patroon, net als herhalende gebeurtenissen in het leven

Dat beinvloed ons hele leven, zowel fysiek, emotioneel als spiritueel. Waar het probleem zich dan uit, of op welk niveau we dan het gevoel hebben vast te lopen, wisselt van keer tot keer en van persoon tot persoon.

Mocht je zoiets ervaren, kom dan eens langs voor een vrijblijvend gesprek, dat kan ook aan de telefoon of via skype.